Mennyiért kapnám az üzemanyagot, ha saját konténerkút lenne telephelyemen?

KonténerkútEz természetesen a felhasznált mennyiségtől is függ. A MOL mindenkori nagykereskedelmi ára az irányadó. Ez az ár folyamatosan változik, de lehet úgy számolni, hogy egy átlag kúti árhoz képest nagyjából 15-20,-Ft a különbség ha saját konténerkút segíti a megtakarítást.

Kisebb felhasználás esetén (évi 50-60.000 literig) körülbelül ezzel az árral lehet számolni. 100-150.000 literes évi felhasználás felett a MOL- nagykereskedelmi árából kapott kedvezmény lehet akár 3-4 Forint is.

Ezek az adatok természetesen nem minősülnek ajánlattételnek, függ még többek között a fizetési konstrukciótól is, de irányadók lehetnek, hogy utána számoljon, hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetése.

Mekkora konténerkút lenne megfelelő?

A méret kiválasztásában készségesen segítünk. Véleményünk szerint úgy kell választani, hogy körülbelül három-négy hetes ciklusokban lehessen rendelni az üzemanyagot. Ettől gyakrabban nem érdemes, nehogy logisztikai problémát okozzon. Fontos információ az is, hogy az üzemanyag szállítók egy-két ezer litert vagy nem is szívesen visznek ki, vagy ha igen, akkor is felárral. Önnek pedig a megtakarítás a célja, nem pedig a magasabb ár. Ezért segítünk előre felmérni az igényeket.

Itt is érvényesül, hogy minél többet vesz, annál olcsóbb. 4-6000 liter az a mennyiség, ahol már Ön nagyobb kedvezményeket tud érvényesíteni. Például 40-50.000 literes éves felhasználás környékén, minimálisan egy 7 m3-es üzemanyagtartály a javasolt méret.

Sokan, akiknél már van konténerkút, kb. 100.000 literes éves felhasználásnál általában 9-10 m3-es méretet választottak. Ez sok esetben kicsinek bizonyult, főként a mezőgazdaságban, mivel ilyen felhasználásnál 6000 liter, amit célszerű kihozatni egyszerre.

A probléma abban ez esetben jöhet elő, ha pl. rosszul kalkulálnak, és nem fogy el a gázolajtartályban lévő 4000 liter, mert mondjuk időjárási körülmények miatt nem tudnak dolgozni a gépek. Tehát célszerű egy kicsit nagyobb üzemanyag tartályt választani, mint amekkorára minimálisan szükség van, azért is, mert így előre is tudnak rendelni egy esetleges áremelkedésnél, így az áremelkedés különbözetét is megtakaríthatják.
Árajánlatkérés