Hogyan működik? Mi szükséges a mobilkút telepítéshez, milyen jogszabályi feltételeknek kell megfelelni?

MobilkútA veszélyes anyag tartályok (pl. mobilkút) telepítését jelenleg a 28/2011. lX.06. BM rendelet szabályozza. A honlapunkon kérhető árajánlatokban pontos árakat is talál majd a tartályon kívül a tervezés, engedélyeztetés lebonyolítására is.

Az első lépés a gépészeti tervek elkészítése, a hatósági engedélyeztetés, illetve szükséges egy ún. olajfogó műtárgy, amit a mobilkút előtt kiépítendő kb. 40 m2-es tankoló területbe kell beszerelni. A beszerelése nem időigényes. Funkciója, hogy a tankoló felületről összegyűlt szennyezett csapadékvizet megszűrje, ezt pedig szikkasztóárokba, vagy egy külön kis (min 3 m3-es) -akár műanyag- tartályba kell elvezetni.

Ezen kívül a mobilkút vasbeton alapját kell elkészíteni, amennyiben nem betonozott jelenlegi hely. A tartály helyének kiválasztása általában nem nehéz. A telekhatártól a 3m-es védőtávolságot be kell tartani. Ugyanez az épületektől, általában 3-5 m. Ez több tényező függvénye, pontos adatokkal a helyszín ismeretében tudunk szolgálni.

Fontos még, hogy mind az Ön munkagépei, mind a tartályautó könnyen be tudjon állni a tartály mellé, és a tartályautó onnan lehetőleg tolatás nélkül ki is tudjon jönni.

A megrendeléstől számítva mennyi időt vesz igénybe a mobilkút telepítése?

A tervek pár hét alatt elkészülnek. A hosszabb része a folyamnak az engedélyeztetés – amit természetesen nem Önnek kell elvégezni-, ez körülbelül 2-3 hónap.

A tervezés elindításával párhuzamosan elindul a tartály gyártása is. A kész mobilkutat a készre jelentés után leszállítjuk, létesítési engedély kiadását és a beüzemelést követően pedig fel lehet tölteni gázolajjal.
Üzemanyagtartály árajánlatkérés